Two Beats Continued info

Remko Rijpkema en Steef Hoogland vormen het muziek-productieduo Two Beats Continued.
De naam Two Beats Continued is afgeleid van het Engelse "to be continued", oftewel "Wordt vervolgt". En dat is nu net het streven van Two Beats Continued: alle producties moeten een vervolg hebben. Een vervolg in de ruimste zin van het woord.

De meeste songs worden door Steef geschreven en Remko maakt daar de arrangementen voor. Samen wordt er gezocht naar de juiste sound van een nummer.
Want niet alleen de tekst en de melodie moeten goed zijn, maar ook de klanken moeten lekker in het gehoor liggen en een eigen herkenbare sound kan ook van groot belang zijn.

"Summerheat" is door Remko geschreven tijdens de warme dagen van afgelopen lente. Sandra Alvarez Galán nam de Spaanse tekst voor haar rekening en Harvey Pliner deed de Amerikaanse tekst aan het eind.

De kracht van "Summerheat" zit in de steeds terugkerende melodie en de gesproken zomerse tekst. In het nummer zit zowel Engelse als Spaanse tekst, die beiden op het zelfde neer komen: "Het is een zwoele hete zomer. Hallo meneer, mag ik hier topless zonnen?". Deze versie is op de audio-pagina te beluisteren. Binnenkort willen we aan dit nummer nog wat andere talen toevoegen. Hiervoor zijn we nog op zoek naar verschillende dames die vloeiend Frans, Duits, Italiaans, Turks, Grieks of Frans kunnen spreken. Ook voor de Engelse stem zoeken we nog vervanging.

Het nummer "Summerheat" is opgenomen in de studio van EDS Music. Dat is nogal voor de hand liggend, want dat is de studio van Remko, waar dagelijks wordt gewerkt aan de productie van jingles, commercials, orkestbanden, filmmuziek en vele andere geluidproducties.
Meer over die studio kun je lezen op www.edsmusic.nl.